Lohjan SäbäCuppi 2.9.2023

Lauantaina 2.9.2023 kirjoitettiin omalla tavallaan säbähistoriaa joukkueessamme. Järjestyksessään ensimmäinen Lohjan SäbäCuppi turnaus pelattiin Tennarissa, joukkueemme toimiessa järjestäjänä. 

Tarinan mukaan Lohjalla ei ole tämän kokoluokan turnausta järjestetty ainakaan vuosikymmeneen. Joukkueita 11, saleja 2, pelejä 22 ja paljon tunteita!


Päivä alkoikin aurinkoisena ja oli mukava tepastella halliin. Kenttien ja buffetin valmistelut sujuivat mallikkaasti ja tunnissa olikin kaikki valmista. Pelejä meidän omille ryhmille siunaantui päivän aikana yhteensä 8. 

Ensimmäisenä pelivuorossa olivat alempaan haastajalohkoon ilmoittautuneet LoSB White ja SB-Pro P12 joukkue. Peli sujui kovin tasaisissa merkeissä ja selkeää painopistettä ei pelissä ollutkaan. Maaleja kuitenkin teki vain Nurmijärven joukkue ja voitto matkasikin heille tuloksella 0-4. Pelissä paistoi meidän jännitys mutta oli siellä todella paljon maalipaikkoja meille. Hienosti taisteltiin! Toisessa pelissä vastaan tuli Salon Palloilijoiden sekajoukkue (S13), jolle meillä ei sitten ollut mitään jakoa. Peli oli selvästi heidän peli. Meitä ei tosin siinäkään pelissä säbäjumalat auttaneet. Tolpatkin olivan Salon puolella tällä kertaa. Lopputulos 0-9. 

LoSB White ryhmän viimeiseksi peliksi tuli sijoitusottelu sijoista 5 ja 6. Jo ennalta povattiin tasaista peliä. Olihan vastassa naapurikunnan VSS Green ja heillekin turnauksen alemman haastajan taso oli varsin kova. Kumpikaan, LoSB tai VSS, eivät olleet tehneet maaliakaan kahdessa ensimmäisessä pelissä. Itse ottelusta muodostuikin odotetusti jännä, tasainen koitos. Molemmat joukkueet saivat maalitilinsä auki turnaukseen. LoSB oli tappiolla harmittavasti jo 2-5, mutta sieltä me vain kammettiin itsemme lopussa taistelemaan jopa voitosta. Ilman maalivahtia yritimme vielä vimmatusti tasoitusta, siinä kuitenkaan onnistumatta. Lopputulos 4-5. Näitä pelejä tarvitaan lisää! Alla vielä kootusti LoSB White pelien tulokset.

Toisen ryhmämme, LoSB Red, pelit ylemmän haastajatason lohkossa alkoivat aamupäivällä. Ensin vastaan asettui paikallisvastus Karjaalta. FBC Raseborg Knights keltaisilla asuillaan oli tullut hakemaan revanssia viime syksyn tappiolleen. Ottelu oli meiltä todella hieno lähtö turnauspäivään. Emme jättäneet arvailujen varaan, että kumpi vie tänään kaksi pistettä turnauksen avausmatsista. LoSB Red 5 ja Ritarit 2. Seuraavaan peliin saimme vieraita Kauniaisista, ihan Helsingin naapurista. Grankulla IFK saapuikin pirteänä paikalle, olihan kyseessä heidän ensimmäinen peli Lohjalla turnauspäivänä. Jälleen kerran meiltä hieno matsi ja voittajaksi lohjalaiset vakuuttavasti 4-2. Jännä peli ja hieno tunnelma yleisöstä takasi loistavan startin myös GrIFK :lle.

Hienojen voittojen jälkeen kolmanteen matsiin vastaan saimme paikallisvastustajamme, rakkaan VSS White: n. Ottelusta tulikin lähes trillerin piirteet omaava matsi. Lopulta jouduimme kuitenkin myöntämään Vihdin paremmuuden ja 5-7 tiukka tappio niskassa jouduimme lähtemään ennakkosuosikin viitan jo itselleen saaneen Rangersin kimppuun. Rangers ottelu muodoistuikin varsinaiseksi yksipuoliseksi näytökseksi. Ensimmäinen erä vielä jaksettiin olla mukana. 1-4 tilanne erätauolla. Toisessa erässä meillä ei enää jalka ja pää pysyneet mukana, joten 1-12 tappio niskassa jouduimme jännittämään viimeisen kierroksen muiden tuloksia. Lopulta kuitenkin alkulohkossa sijoitus 3/5, joten ns. pronssipeli olikin turnauksemme päättävä ottelu. 

Pronssiotteluun lähdimme kovin odotuksin GrIFK : ta vastaan, oltiinhan me jo kertaalleen voitettu heidät alkulohkossa. Turnauksen viimeisessä ottelussa ei sitten valitettavasti riittänyt potku ja homma meni hiukan tunteisiin meidän pelaajillamme. GrIFK halusi voittoa selkeästi enemmän kuin me, joten tuloksena tappio 3-6 ja turnaus oli osaltamme paketissa.Todella hienoja ja tasaisia pelejä kuitenkin saimme lauantaina. Siitä voidaan olla kiitollisia. Nöyrin mielin lähdetään kohti seuraavia matseja. Alla meidän LoSB Red pelit.

Turnauspäivä sujui varsin mallikkaasti kaikinpuolin. Oli hieno salibandyn täyteinen päivä varmasti kaikilla. Alemman haastajan välierissä saatiin todellista trilleriä, kun SalpaS13 ja SB-Pro P13 pelasivat varsinaisen peliajan tasan. Salo tasoitti viimeisellä minuutilla jännittävien hetkien saattelemana. Rangaistuslaukauskilpailukin venyi lähes kymmenenteen pariin, kunnes voittaja oli selvillä. Finaalissa olivatkin salolaiset toisiaan vastaan. Lopputulos finaalissa Salpa S13 - Salpa P13: 3-5 ja Salo lähti voitolla yöhön. Onnittelut alemman haastajan voitosta!

Ylemmän haastajan voittajasta ei sitten lopulta jäänyt epäselvyyttä. Kirkkonummi Rangers eteni vakuuttavasti voitosta voittoon. Vain Vihti pystyi antamaan vastausta heille. Lopulta finaalissa lopputulos Rangers - VSS White 8-2. Hienoa peliä esitti Rangers ja turnauspysti matkasi Kirkkonummelle. Onnittelut!

Turnaus jätti meille varsin hienot kokemukset, niin peleistä kuin tunnelmasta. Joten eiköhän me tehdä tästä perinne ja ensi vuonna uudelleen! 


Tennarin Live kamera Youtube kanavalle tallensi päivän pelit lukiosalista.

https://www.youtube.com/live/zlpZYq717Dw?feature=shared

Alla meidän pelit myös upotettuna ja alkaen ottelun alusta.

Yllä ottelu LoSB White - SB-Pro P12


Salpa S13 - LoSB White


LoSB Red - FBC Raseborg Knights


GrIFK Green - LoSB Red


LoSB Red - VSS White


LoSB Red - Rangers


© 2023 Lohjan Salibandy 2011-2012 . Kaikki oikeudet pidätetään.
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita