Treenipelejä

Otahallissa vieraissa

Keskiviikkona 21.9.2022 meidän jengi kävi kylillä, Espoon Otaniemessä. Otahalliin matkattiin Westend Indiansin vieraaksi. Mukavat lähtökohdat oli matseille. Tavoitteena oli saada molemmille joukkueille oman tasoiset vastukset ja tasaiset vielä mieluusti. Ja tätä matsit todella olivatkin.

Pelaajiemme saavuttua isolle kirkolle, ei kirkkaat valot muuten häikäisseet, ei sitten pätkääkään. Itsevarmuutta uhkuen painuttiin heti kentän vierelle lämpöjä ottamaan samalla kun jojo alkoi virittämään TV kameroitaan käyttökuntoon.

Käydään vielä alustuksena läpi vähän lähtökohtia päivän matseihin. Me pelasimme kaikilla pelaajillamme viime kauden alemmassa haastajasarjassa. Alkusarjan hoidimme tyylikkäästi himaan, sijoituimme lohkomme toiseksi. Meitä edellä muutamalla pisteellä oli juuri nimenomaan Indiansin Yellow ryhmä. He jatkoivat tuon alkulohkon jälkeen ylempään haastajajatkosarjaan. 14 ottelua ja 2 pistettä, joten tähän kauteen he lähtevät jälleen samaan sarjaan meidän LoSB Yellown kanssa (alempi haastaja). Eivät olleet vielä valmiita ylempään sarjaan.

Indiansin Black sitä vastoin pelasi viime kauden tason ylempänä, eli alemmassa kilpasarjassa. Heidän tuloksena siitä sarjasta 20 ottelua ja 2 pistettä, joten heillä päädytty varmasti oikeaan ratkaisuun ja ilmoittauduttu tähän alkavaan kauteen ylempään haastajasarjaan.

Nyt siis vastuksemme ovat samoilta sarjatasoilta kuin me. Viime kauden jatkosarjat pelasivat tosin yhden tason korkeammalla kuin missä nyt syksyllä.
Oiva tilaisuus siis mitata missä mennään.

Ensimmäinen matsi, Indians Black vs LoSB Red (ylempi haastaja). Ottelu lähti tasaisesti liikkeelle, olkoonkin että kaksi ekaa erää meidän pelaajat hiukan ihmettelivät välillä Otahallin kirkkaita valoja sitten kuitenkin. Muutamia pieniä nukahduksia lukuunottamatta tasaista vääntöä. Indians ehti jo karata turvallisen tuntuiseen 4-1 johtoon. Lohjalaiset saivat pienen onnenkantamoisen toisen erän loppusekunneilla, kun Petjan työnteko maalin lähellä palkittiin. Pomppu maaliin juuri ennen summeria ja tilanne 4-2. Maali meni ihan ohi ottelua kuvanneelta herrasmieheltäkin, joka jopa valehteli silmät päästään suorassa lähetyksessä väitettyään tilanteen olevan 4-1 kahden erän jälkeen. Kolmas erä olikin sitten parasta LoSBia keskiviikkoillassa. Nousu tasoihin 4-4. Vielä Indians koitti kertaalleen johdettuaan maalilla 5-4. LoSB näytti kuitenkin ottelun lopussa luonnetta ja viimeisen 1,5min aikana pari kaappia takasi meille hienon 6-8 vierasvoiton. Maalissa meillä pelasivat ottelun puoliksi Eeli ja Kassu. Ja hienosti taas pelasivat, Kassullekin tuli jostain 15 senttiä pituutta eikä tänään annettu ilmaiseksi mitään. Erityiskiitos ottelusta täytyy vielä tunnustaa Lennille. Jos jotain kaipaatte uusinnoista, niin katsokaapa niitä takakarvauksia ja pallonriistoja. Lenni kävi palloja napsimassa kuin karkkeja. Oli espoolaiset ihmeissään.

Päivän toinen matsi, Indians Yellow vs LoSB Yellow (alempi haastaja). Yleensä pelimme lähdöt ovat olleet heikkoja, nyt kuitenkin heti ensimmäisestä vaihdostapa nämä lapset näyttivät tulleensa pellaamaan. Ensimmäiset kolme-neljä vetoa oli meille. Sihtiä pitäisi vaan saada pari napsua paremmaksi. Liikaa vedot pysähtelee vastustajaan tai viuhuu Lohjanjärven verran ohi. Vetojen laatu on se, jossa jäämme aivan liikaa vielä. Onneksi sitä voi treenata, esimerkiksi vaikka kotipihalla iskän tai äidin auton vieressä. (älkää kokeilko!) Tuloksellisesti ottelu eteni tasaisesti aina kolmannen erän alkuun asti. Tilanne kahden erän jälkeen 3-3.
Hienoisesti Indians piti palloa enemmän ja pääsi vetopaikoille. Maalissamme Elias näytti jälleen kerran olevan poika paikallaan. Huikeita koppeja ja maaleille hän ei voinut mitään. Reboundeja sekä ylivoimahyökkäyksiä annettiin liikaa Indiansille, kun meidän pelaajat vapaamatkustivat lähes Vihdissä asti. Ja sitten olimmekin jo myöhässä.
Lopputulos 8-4 tappio. Tulos olisi voinut yhtä hyvin olla meille vaikka 6-4, mikäli nuo unohdukset ja sihti paranevat. Hyvällä polulla olemme. Erityismaininta Emilistä. Hänen tarjoiluistaan olisi voinut kaksikin meidän pelaajista tehdä hattutempun. Maalin eteen tuli monta namua, mutta tänään ei maistunut. Ja hei, mikä maali Emmiinalta. Upea nousu pakin paikalta keskelle, lapa maahan ja verkot heiluvat Otahallissa vieläkin.